Ποιοι είμαστε...

Το τυπογραφείο μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το 1975, επιτυγχάνοντας στη διάρκεια των χρόνων μια ανοδική πορεία.

Ο βασικός στόχος μας παραμένει στην ίδια αρχική φιλοσοφία, βάζοντας πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον ΠΕΛΑΤΗ.

Για να γίνει αυτό εφικτό, αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει η σύγχρονη τεχνολογία, ανανεώνοντας τον μηχανολογικό μας εξοπλισμό και διευρύνοντας έτσι το φάσμα των υπηρεσιών μας, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς.

Σήμερα, σε πείσμα των καιρών, εξακολουθούμε να υπηρετούμε βασικές αρχές όπως: συνέπεια, ειλικρίνεια και σεβασμό στις συνεργασίες μας.


Λίγα λόγια για την Τυπογραφία...

Τυπογραφία είναι η τέχνη της αποτύπωσης γραπτού λόγου και εικόνων σε χαρτί, ύφασμα, μέταλλο ή άλλο υλικό με τη βοήθεια τεχνικών μέσων και συνήθως σε μαζική κλίμακα.

Η τυπογραφία ξεκίνησε ουσιαστικά τον 15ο αι. με την εφεύρεση του επίπεδου πιεστηρίου από τον Γουτεμβέργιο. Μέχρι τα τέλη του 20ού αι., η παραδοσιακή τυπογραφία χρησιμοποιούσε κινητά στοιχεία σε διάφορα μεγέθη και οικογένειες (γραμματοσειρές) φτιαγμένες από μέταλλο και σπανιότερα από ξύλο. Τα στοιχεία αυτά έμπαιναν σε ειδικές θήκες, τους σελιδοθέτες, και κατόπιν στο πιεστήριο για την εκτύπωση.

Στη σύγχρονη στοιχειοθεσία, οι φωτογραφικές διαφάνειες και η λιθογραφία σε μεταλλικά φύλλα (offset) αντικατέστησαν τους σελιδοθέτες, ενώ τα κινητά στοιχεία αντικαταστάθηκαν από ηλεκτρονικές γραμματοσειρές με μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων και απεριόριστα μεγέθη. Πάντως κύριο μηχάνημα της τυπογραφίας - παραδοσιακής και σύγχρονης - παραμένει το πιεστήριο, που επιτρέπει τη γρήγορη αναπαραγωγή πολλών αντιγράφων.

Η Τυπογραφία συγγενεύει στενά με τις καλές τέχνες και οι γραμματοσειρές αντικατοπτρίζουν ανέκαθεν την αισθητική και το πνεύμα της εποχής που γεννήθηκαν.

Με τη γραφή ο άνθρωπος διέδωσε και μετέδωσε το λόγο ενώ με τις γραφικές τέχνες ο λόγος μετατράπηκε σε προϊόν. Στο πέρασμα του χρόνου το προϊόν της τυπογραφίας βρήκε θέση στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Με χρώμα, ύφος, ποιότητα, έμπνευση. Έγινε εικόνα, μήνυμα, ανάγκη έκφρασης, μέσο διάδωσης, προώθησης και ενημέρωσης.

Έρωτας για την Τυπογραφία: μόλυβος, ευθείες γραμμές, επίπεδες επιφάνειες...
Ένα απέρνατο σύμπαν όπου παρατάσσονται διδιάστατα αρχιτεκτονήματα...